18 Haziran 2010 Cuma

İki Yüzlü Hakemler






























Bu Dünya Kupası'nda da neredeyse doğru düzgün hakem yok. Bir çoğu büyük takımları koruma kollama derdindeler.

Mesela Kuzey Kore maçında Brezilyalı oyuncuların her düşüşüne faul çaldı hakem. Kuzey Koreli garibim deli gibi uğraşıyor savunma yapmak için, sonunda da topu temiz bir şekilde alıyor, tam giderken bir düdük. Bazen kartlarda cabası oluyor. Yalnız Brezilyalı futbolcular aynı hareketi yapınca sorun yok.

Kupada Almanya'yı desteklememe rağmen aynı şey Almanya-Avustralya maçında da vardı. Cahill'in atılması skora başlı başına bir etki yapmadı ama yanlış bir karttı. Zaten daha sonra kendini haklı çıkarmak için bir kaç Avustralyalı'ya daha gereksiz sarı kartlar çıkardı. Maç içinde Alman futbolcularda o hareketlerin benzerlerini yaptılar ama hakem faul çalmaktan öteye gidemedi.

Bugünde Arjantin-Güney Kore maçında aynı şeyler. Arjantin lehine son derece gereksiz fauller verildi. Ancak maç 2-1 devam ederken Koreli bir oyuncu yerde kaldı ve atağın devamında Arjantin skoru 3-1 yaptı. Hakem görmedi demek istiyorum ama düdüğü ağzına götürüp çalamaması çok dikkatimi çekti. Yani o da anladı faul olduğunu ama Arjantin'in Messi'yle devam eden atağını kesmek istemedi.

Belki hakemlerin oyunun güzelleşmesine destek olmaları gerekir ama oyunu güzelleştirirken adaletsiz davranmaları hoş olmuyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder