24 Haziran 2010 Perşembe

Helal Sana Gana




















Gana'yı çok takdir ediyorum. İyi mücadele ediyorlar, zevkli maçlar izlettiriyorlar, hadlerini biliyorlar. Zaten emeklerinin karşılığı olarak 2. tura da çıktılar. Şimdilik 2. tura çıkan ilk Afrika takımı oldular. Grupları da kolay lokma değildi aslında. Sırbistan ve Avustralya'nın pek eksikleri yoktu Gana'dan ama bu iki takımda evlerine döndüler.

Gana grupta 2 gol attı ve grubun en az gol atan takımı. 2'de gol yediler. Attıkları gollerin ikiside penaltıdan geldi. Aslında çok net pozisyonlara da giriyorlar maç içinde ama belki beceriksizlikten, belki heyecandan son vuruşlarda eksik kalıyorlar. O yüzden belki 4-5 golle ayrılacakları gruptan sadece 2 golle ayrılıyorlar.

Üstelik Essien gibi bir yıldızdan ayrılar ve Appiah gibi bir yıldızda yaklaşık 3 sezondur doğru düzgün top oynayamıyor. Yani neredeyse takımın en kariyerli iki oyuncusundan yoksun çıkıyorlar maçlara.

Artık 2. turda rakipleri ABD. ABD'de Gana'ya benzer şekilde iyi ve zevkli maçlar izletti bizlere buraya kadar. Şimdi ikisinden biri elenecek ama arkalarında futbolu çirkinleştirdikleri için kendilerine küfür eden futbolseverler bırakmayacaklar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder