27 Haziran 2011 Pazartesi

Göbeğe Bir İngiliz "Jermaine Jenas"




















Fenerbahçe ile adı anılan bir diğer futbolcu Jermaine Jenas'ı tanımayan yoktur aslında ama yine de Samba Diakite'den sonra Jenas hakkında da bir yazı yazmak istedim.

Jermaine Jenas 28 yaşında ve son 6 yılını Tothenham gibi Premier Lig'in üst düzey ekiplerinden birinde geçirmiş kaliteli bir orta saha. Ayrıca İngiltere Milli Takımı ile Dünya Kupası görmüş bir futbolcu.

Son 1-2 yılda biraz düşüşe geçmiş olsa da hala orta sahada dinamik bir oyun oynuyor. Özellikle top kendi takımının hakimiyetindeyken kalite kokan paslarla arkadaşlarını besliyor. Zaman zaman hücuma çıkarak pozisyona giriyor. Fazla gol atamasa da bir çok pozisyon hazırlıyor takım arkadaşlarına.

Defansa katkısı ise takım arkadaşlarının futboluyla doğru orantılı desem yeridir. Ne zaman oyun hızlansa, ne zaman takım arkadaşları hareketlense Jermaine Jenas toplara atlayan, rakibe kayan bir oyuncuya dönüşüyor. Ayrıca yaptığı küçük hamlelerle de takımına zaman kazandırabiliyor orta sahada.

Ben Fenerbahçe'de bu tarz futbolcuların çok rahat oynayabileceklerini düşünüyorum. Zaten top genelde Fenerbahçe'de olduğu için daha çok oyunu yönlendirecek bir oyuncuya ihtiyaç duyuluyor. Aykut Kocaman'ın da dediği gibi pas yüzdesi yüksek bir oyuncu arıyorsak bence Jenas doğru bir adres. Eğer zorluk derecesi yüksek maçlarda takımın biraz daha kapanması gerekirse Selçuk, Baroni ve Mehmet Topuz'dan birisiyle bu iş çözülebilir.

Gördüğüm kadarıyla da Aykut Kocaman'ın kafasındaki orta saha Jenas veya Jenas benzeri bir futbolcuyla tamamlanmış olacak. Yalnız bu transfer hamlesinde bir kaç kritik nokta var.

Jenas İngilitere'den bu yaşta ayrılır mı, ayrılırsa da ne için ayrılır?

İyi bir teklif belki onu İngiltere'den kopartabilir ama Türkiye Liginde rahat ederim düşüncesiyle gelmesi engellenmeli. Geçen sezon Niang daha kolay bir lig bekliyordum demişti ve oldukça da zorlanmıştı Türkiye'de.  Jermaine Jenas tarzı bir isim gelecekse bu düşüncelerinden arındırılıp getirilmesi daha hoş bir hamle olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder