3 Şubat 2011 Perşembe

Kazanma Alışkanlığımız Sayesinde













Sezon başından beri Koç Spahija'nın bize kazandırdığı en önemli özelliklerinden biri de "kazanma alışkanlığı" bana göre. Çok kötü oynuyoruz, savunmada aksıyoruz, hücumda düşük yüzdeyle oynuyoruz, ribaund veriyoruz, basit top kayıpları yapıyoruz, serbest atışları sokamıyoruz ama bir şekilde kazanıyoruz.

Bugün serbest atışlarda adeta yerlerde süründük. Hatta ilk ve tek 2'de 2 Emir Preldziç'ten geldi ki maçın bitimine sadece 2 dakika kalmıştı. Zalgiris'te bunu kullanmaya çalıştı zaten maç boyunca.

Zorlanmamızın en büyük sebeplerinden biri serbest atış yüzdemizin kötü olmasıydı ama diğer önemli sebep de sakatlıklar yüzünden rotasyonun daralmasıydı. Engin'i zaten hiç kullanamadık, daha sonra yanına Vidmar'ı da ekledik. Bu iki oyuncudan uzun süredir faydalanamadığımız için ikisini dışarıda tutuyorum. Ama Kinsey ve Kaya'nın sakatlıkları, Ömer Onan'ın hastalığı çok fazla belimizi büktü.

Bu 3 oyuncunun da savunmayı toparladığını düşünürsek bu hafta yediğimiz 72 sayı gayet normal. Önemli olan aksaklıklara rağmen bulduğumuz 80 sayıdır.

Emeği geçen ve bizleri mutlu etmeye devam eden herkese teşekkür ederim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder