3 Kasım 2010 Çarşamba

Boz Baykuşlar Geliyor





















Kimimiz seviyoruz, kimimiz nefret ediyoruz.

Bazen çocukların ahlakını bozuyor diyoruz, bazen bizim zamanımızda çocuklar yine aynıydı, demek ki suç onların değil diyoruz.

Onların kültür yozlaşmasına yol açtığını düşünüyoruz ama tam karşısına kokuşmuş dizileri koyunca kültürü yozlaştıran tek öğe olmadığını düşünüyoruz.

Onlar diyerek bahsettiğim grup başlıktan ve içerikten de anlaşılacağı üzerine İnci Sözlük. İnci Sözlük bugüne kadar her alana, her kesime, bir nevi önüne gelene "ziyaret" yaptı. Bazen ağır küfürler ettiler, bazen 40 senelik bürokrat gibi temiz temiz ziyaret ettiler.

Başta dediğim gibi sevenleri çok ama sevmeyenleri muhtemelen daha çok. Tabi bir de orta yolda kalanlar var. Orta yolcularda genelde nabza göre şerbet veren kesim oluyor. Karşısındakinin beğenisine göre tavır alıyorlar.

Neyse benim bahsetmek istediğim İnci Sözlük yazarlarının İstanbul Büyükşehir Belediyespor için oluşturdukları taraftar grubu. Taraftar grubunun adı da "Boz Baykuşlar".

Bu grubu kurmalarındaki amaç takip edebildiğim kadarıyla taraftarı olmayan ve bu nedenle pek çok futbolseverin ligde istemediği İBB'yi desteklemek. Diğer sebep ise daha çok kendilerine asosyal diyen insanlara hadlerini bildirmek. Yani sadece klavye başından atıp tutan bir güruh olmadıklarını ispatlamak.

Bu konuda da son günlerde büyük aşama kaydetmişler. İBB yönetimini ikna edip 100 liralık kombineleri 50 liraya düşürmüşler. Bir de maç günleri Taksim'den otobüs kaldırmayı kabul etmiş kulüp yönetimi.

Bu oluşum tutar ya da tutmaz. Ama tutarsa ses getirecek bir grup olacakları kesin. Tabi diğer taraftar grupları gibi takımlarına yürekten bağlı olmayacakları için bir yanları hep eskik kalacak olsa da...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder