17 Ağustos 2010 Salı

Hey Sen! Türk Müsün, Alman Mı?
















Mesut Özil bugün resmi olarak Real Madrid'in futbolcusu oldu. Real Madrid'de onu Mourinho gibi usta ellere emanet etti. Umarım ki Mesut için hayırlı olur ve şu an oynadığı futbolun üzerine bir şeyler katar.

Yalnız benim asıl takıldığım nokta bazı aşırı milliyetçi arkadaşların olaya farklı yaklaşması. Onlar Mesut'un Türk olmadığını ve Almanları temsil ettiğini söylüyorlar. Mesut onlara göre Türk Milli Takımında oynamalıydı. Real Madrid'e de Türk Milli Takımı'nın futbolcusu apoletiyle gitmeliydi.

Bu arkadaşların düşünceleri de kısmen doğru ve anlaşılabilir. Hepimiz isterdik Mesut'un Milli Takımımızda oynamasını ama gerçekten de Mesut'un bizi tercih etmesi için bir sebep yoktu. Bana göre Türk olarak doğması kesinlikle bir sebep değildir.

Hani hep derler ya "doğuran mı, doyuran mı?" diye. Tam Mesut için söylenmiş bir söz sanki. Çünkü adamın futbolunun gelişiminde hiç bir payımız yok. Almanlar beslemiş, Almanlar büyütmüş, Almanlar oynatmış... Ve en sonunda Mesut Özil adı duyulmaya başlayınca Türkiye'den 2-3 adam gönderip "hadi bizi seç" deniyor.

Bu şekilde kaybettiğimiz tek oyuncu da değil Mesut. İsviçre'de 3 tane Türk var ve takımlarını sırtlıyorlar, Avusturya'da en ihtiyacımız olan mevkilerden birinde Türk var. Almanya'da Mesut haricinde oynayan bir Türk daha var ve en çok ihtiyacımız olan stoper mevkisinde oynuyor. Sen bu adamları genç milli takımlarına bile çağırmamışsın ki. Almanya güvenmiş oynatmış, İsviçre güvenmiş oynatmış, Avusturya güvenmiş oynatmış ama sen güvenmemişsin ve oynatmamışsın.

Ayrıca bu oyuncular neden başka ülkeleri tercih ettiler diye soruluyor mu acaba eski milli takım teknik direktörüne, hani imparator olana. Bence sorulmuyor, sorulamıyor. Sıkıysa git sor, hemen Adanalı damarları kabarıp, üzerinize saldırabilir kendileri.

Ben ilk geldiğinde bir röportajını hatırlıyorum. Kendisi " Biz Dünya'nın her yerinde futbolcu izleyeceğiz, en ücra köşede bir futbolcu bulursak onu Milli Takıma taşıyacağız. Sadece yurtdışında da değil, kendi amatör liglerimizde bile futbolcu tarama ekiplerimiz olacak" demişti. Fakat bıraktım en ücra köşedeki adamı, gözümüzün önündeki 6 oyuncuyu dahi göremedik.

Bu durumda hangi akıl ve mantık futbolcuları suçlayabilir ki? Adam zaten iyi futbolcu ve turnuvalara eksiksiz katılan bir milli takımda oynama şansı var. İstikrarsız bir milli takımın peşinden koşturması anlamsız olurdu herhalde.

Umuyorum ki başka milli takımlarda oynayan diğer Türk futbolcularda Mesut gibi kaliteli takımlara giderler. Mesut'a da tekrar hayırlı olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder