16 Nisan 2010 Cuma

Aslında Bu Kadar Zor Değil Bence


Ben inanmıyorum ki bir Türkiye Kupası final maçının oynanacağı şehrin ve stadın belirlenmesi bu kadar zor olsun. 81 il ve en az 10 kaliteli stat içinden maçın oynanacağı stadı seçemedik ve hala şiddetle tartışıyoruz. Biz tartışırken de tarih durmuyor tabi. İşte bugün ayın 16'sı. 20 gün sonra final oynanacak ama nerede? Kimse öğrencileri düşünmüyor, kimse işinden izin alacakları düşünmüyor. Sürekli bir söylenti. Yok Urfa'da, olmadı Olimpiyat'ta, İzmir'de neden olmasın, Adana'nın suyu mu çıktı falan filan.

Yani kaç ülkede derbi haftası bu konu tartışılır gerçekten merak ediyorum. FIFA, UEFA ve diğer ulusal federasyonlar gibi şu işi sene başında halletsek olmaz mı? Sene başında "bu sezon Türkiye Kupası final maçı Trabzon'da oynanacak" denilseydi ve 5 Mayıs'ta Trabzon-Fenerbahçe maçı Trabzon'da oynansaydı kim itiraz edebilecekti? Ya da tam tersi olsaydı.

Aslında bu tür olaylar daha net gösteriyor ki biz tam olarak büyüyememişiz. Özerk oldum diye bağıran Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir kurum gibi davranmamaya devam ediyor. Alınan bütün kararlarda eyyamcılık yapıldığı alenen görülüyor. Bu sezon artık geçti ama umarım yeni sezonda futbolumuz daha bilinçli bir federasyon tarafından yönetilir. Artık tecrübe kazanma süreci çoktan geçti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder