14 Mart 2010 Pazar

Büyük Olduklarını Anlayamadılar















Fenerbahçe son haftalarda oyun olarak dökülüyor. Geçen hafta galip geldiler ama ortada futbol adına yine bir hiç vardı sahada. İnanılmaz bir pozisyon sıkıntısı var. Daum'un ilk dönemini hatırlıyorum da durum 3-0 olsa bile takım daha fazla gol atmak için çırpınırdı. Şimdi ise sadece Alex'in ayağına bakıyor takım. Genelde 0-0 devam eden maçlarda dahi geriye çekiliyorlar.

Bu da -bence- geçmiş dönemde kerametin Daum'da olmadığını gösteriyor. Demek ki Hooijdonk, Tuncay, Appiah, Luciano gibi hırslı ve yetenekli futbolcular olmasaydı, o dönemde de Fenerbahçe 0-0'a abone olacaktı. İddaa tabiriyle her maç 2,5 altı bitecekti.

Öyleyse bu bize şimdilerde tek suçlunun Daum olmadığını gösteriyor. Eski maceradaki başarılarda kendisine ne kadar az pay düştüyse, şimdiki maceradaki başarısızlıkta da o kadar pay düşüyor Daum'a.

Demek istediğim asıl suçlu Daum değil, futbolculardır. 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında Daum'a rağmen şampiyon olan futbolculardaki hırsın yarısı yok şu an ki Fenerbahçe futbolcularında. Eğer o hırs olsaydı, eskiye nazaran daha düşük puanlarla şampiyon olunan ligimizde en yakın rakiperine 9 puan fark atarlardı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder