28 Ekim 2010 Perşembe

C. Zagrep:68 - 73:Fenerbahçe Ülker




















Euroleague'de Fenerbahçe Cibona Zagerp'i de yenerek 2'de 2 yaptı. Lytuvos Rytas maçına uzunların damga vurmasından sonra bu maça da kısalar damga vurdu. Özellikle Kinsey, Ukic ve Ömer Onan'ın sayıları maçı getirdi ama bu sezon çok uzun süreler alamayan Lynn Greer'ın da 11 sayı atması çok güzel oldu. Preldzic'in performansının düştüğü şu günlerde Beko Basketbol Ligi'nde de kadroya girmesini bekliyorum artık.

Bana göre maçın kırılma anı ise Radosevic'in bastığı smacın, oyuncunun potaya fazla asılmasından dolayı geçersiz sayılmasıydı. Bunu ise hakemlere en doğru şekilde yansıtan oyuncumuz Hırvat Ukic oldu. Hemen eli havada zıplayarak hem hakemleri hem de izimkileri uyandırdı. Maç anında da sürekli yuhalanmasının bedelini attığı sayılarla ağır ödeten Ukic'in bu hareketi onun ne kadar iyi bir profesyonel olduğunu gösterdi bence.

Haftaya zor bir maç var. Açıkçası çoğu taraftar gibi bende Barcelona deplasmanından puan çıkaracağımızı düşünmüyorum ama Barcelona deplasmanına en azından yenilgisiz gitmek hoş oldu.

2 yorum :

  1. Preldzic ligde yerli statusunde forma giyiyor, bu sebepten Greer'in kadroya girmesi icin Kinsey veya Vidmar'dan birini kesmesi gerekiyor diger yabancilarin isim ve formlari goz onunde bulunduruldugunda.

    Bir de mac icerisinde iptal edilen basket rakip potaya fazla asildigindan dolayi degil topun cembere seviyesinde olmasindan dolayiydi yanilmiyorsam, kaldi ki ilk yarida bir pozisyonda rakip oyunculardan bir tanesi cemberde resmen maymunluk yapti ve sayi iptal edilmedi.

    YanıtlaSil
  2. preldzic konusunda haklısınız hocam. benim hala aklım mrsic'in türk kontenjanında oynadığına kaymış. bir sene geriden gelmişim.:)

    bu potaya asılma mevzusuda dünya şampiyonasından kaldı aklımda. iki defa oldu böyle murat murathanoğlu hep potaya asılı kaldığı için verilmedi dedi. zaten orada demek istediğim ukic'in yaptığıydı. orada kural dışı olan her neyse ukic'in göstermesi hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil